• LinkedIn
  • Twitter

Cosmic Future

Eén van de vier stijltrends die vallen onder de Groenbranche Trends 2025 heet Cosmic Future. Een stijltrend die refereert aan een toekomst waarin verbinding centraal staat. We zoeken naar nieuwe, gemeenschappelijke normen en waarden in onze multiculturele samenleving en gaan armoede en kansenongelijkheid te lijf. Het nieuwe ‘wij’ ontstaat waar grenzen vervagen. Grenzen op gebied van gender, nationaliteiten en status. Binnen deze sociale transitie spelen educatie en gelijke behandeling belangrijke rollen. We verbinden door samen een nieuwe maatschappij te creëren. Niet alleen voor onze eigen bubbel, maar voor de hele samenleving.

Cosmic Future in het interieur

Afbeelding
Trends 2025 COSMIC FUTURE NL
Download brochure

In een wereld vol kansenongelijkheid en polarisatie willen we contrasten overwinnen en anders met elkaar omgaan. Dit zien we ook terug in het interieur. Termen als ‘nieuw’ en ‘contrasterend’ krijgen vorm in meubels en gebruiksvoorwerpen. Er ontstaan spannende producten, op het mysterieuze af. Gradiënteffecten en contrasterende kleuren zijn belangrijk, net als mat/glans effecten. Het gebruik van gekleurd metallic valt ook op binnen Cosmic Future. Opvallend is een sterk contrast tussen licht- en donkergekleurde bloemen en planten, met veel paars- en blauwtinten.

Productingrediënten van de trend

Afbeelding
Trends 2025 Cosmic Future
Moodboard Cosmic Future

Het zal niet verbazen dat futurisme en contrast ook hier zwaar wegen. Vormen zijn organisch maar ook strak en lijken uit de toekomst te komen. De materialen die we zien zijn contrastrijk en kunnen zowel opvallend mat als glanzend zijn. Een extra dimensie ontstaat door het inzetten van transparante materialen. Toegepaste dessins zijn vooral abstract, denk hierbij aan vlekpatronen en gradiënteffecten. 

Kleurenpalet Cosmic Future
Het kleurpalet bestaat uit groen, zalmoranje en een opvallende verscheidenheid aan blauw- en paarstinten, van licht naar donker. Het koele kleurenpalet geeft uitdrukking aan het futuristische aspect van deze stijltrend. Koele blauwtinten staan symbool voor het hoofd koel houden en paars symboliseert de creativiteit en voegt contrasterende warmte toe.

Afbeelding
Cosmic Future Colour key 1
Afbeelding
Cosmic Future Colour key 2
Afbeelding
Cosmic Future Colour key 3


Kernwaarden van deze trend
Helder, strak, mat versus glans, mysterieus, spannend, licht en donker, futuristisch en tot de verbeelding sprekend. 

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2025: Slow Life, Unique Utopia en Radiant Energy . Neem voor meer informatie contact op met Monique Kemperman, campagnemanager, via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl