• LinkedIn
  • Twitter

Consument ontdekt favoriete stijltrends via Pinterest quiz

22 juli 2024

Ieder jaar ontwikkelen we de Groenbranche Trends: dé stijltrends om je interieur en tuin mee te vergroenen. Om de trends van 2024 bij de consument onder de aandacht te brengen en daarmee de vraag naar bloemen en planten te stimuleren, ontwikkelden we een interactieve Pinterest quiz. Hier lees je er meer over.

Afbeelding
Pinterest Quiz

Groenbranche Trends 2024
De Groenbranche Trends is een jaarlijks terugkerend onderwerp, waarin we de nieuwste trends op het gebied van bloemen, kamer- en buitenplanten promoten. De vier stijltrends voor 2024 zijn:

  • Gentle Paradox
  • Meaningful Earth
  • Playful Construction
  • Viva La Vida

In het artikel ‘Groenbranche Trends 2024’ lees je meer over de afzonderlijke trends en het bijbehorende kleurenpalet.

Download beeldmateriaal stijltrends 2024 
Wil jij de stijltrends van 2024 promoten in je eigen communicatie? In onze beeldbank vind je professionele beelden van de vier stijltrends. Gebruik de filters “Trends 2024” onder het kopje Campagne om gericht te zoeken en download de foto’s gratis en rechtenvrij.

Naar de beeldbank 

Pick your style met Pinterest Quiz Ads
Om consumenten kennis te laten maken met de trends van 2024 maakten we gebruik van een nieuw advertentieplatform op Pinterest: de Pinterest Quiz Ad. Hiermee kun je je doelgroep een advies geven of producten aanraden op basis van de antwoorden die ze geven op jouw vragen. Voor de ‘pick your style’ advertentie bedachten we drie vragen over interieur voorkeuren, om zo te ontdekken welke stijltrend het beste bij je past.

Quiz ads zijn een leuke, interactieve manier om te interacteren met je doelgroep, ze nieuwe producten te laten ontdekken en ze te inspireren. Want wat je stijl ook is, met bloemen en planten geef je je interieur eenvoudig een stijlvolle twist.

Filmbestand

Ook adverteren via Pinterest? 
Een Pinterest advertentiecampagne is gemakkelijk zelf in te zetten via de Pinterest Ads Manager, zelfs wanneer je weinig ervaring hebt met adverteren. Omdat dit soort advertenties relatief nieuw zijn en voor hoge betrokkenheid zorgen, is het interessant om in de gaten te houden.

Wil je de stijltrends en jouw producten zelf promoten via Pinterest Quiz Ads? Beelden van de stijltrends van 2024 en 2025 zijn beschikbaarom te downloaden voor eigen gebruik. Je downloadt ze hier (2024) en hier (2025).

Meer weten?
Neem gerust contact op met Anneloes Demmers, Content Lead, via ademmers@bloemenbureauholland.nl.