• LinkedIn
  • Twitter

Funnyhowflowersdothat.co.uk organiseert Ikebana workshops

09 januari 2020

Op 14 januari en 8 februari organiseert Funnyhowflowersdothat.co.uk Ikebana workshops in Londen. De eerste is bedoelt voor pers en influencers, de tweede voor consumenten. Deelnemers maken kennis met deze Japanse bloemsierkunst onder leiding van een Japanse Ikebana-meester. Het doel? Om op een frisse, andere en mindfull manier met bloemen bezig te zijn.

Ikebana: bloemen en mindfulness
Ikebana is een eeuwenoude vorm van bloemsierkunst en kent haar oorsprong in Japan. Het gaat daarbij niet alleen om het resultaat, maar vooral ook om de filosofie achter de traditie. Die legt nadruk op het proces; op mindful genieten van de kleuren, geuren, texturen en vormen van bloemen. En op de flow waar je in komt tijdens het schikken. Of zoals Tomoko Yanagi-Kenny, de Ikebana-meester het zegt:

“Achter de bloemschikkingen gaat een wereld van emotionele expressie schuil. Met Ikebana geef je vorm aan je ideeën en gevoelens door middel van de vaas, bloemen en arrangement. Wat er in je omgaat en wat je maakt zijn dus een verlengde van elkaar”.

Zo ziet Ikebana eruit
Ikebanaschikkingen zijn asymmetrisch opgebouwd vanuit een schaal of vaas. Het zijn levende kunstwerken, waarbij de composities worden opgebouwd met bloemen van het seizoen maar soms ook takken. Ook wordt er gebruik gemaakt van ijzerdraad om het geheel in vorm te krijgen. De harmonie tussen de schaal, het materiaal en de plaatsing in de ruimte is belangrijk.

Afbeelding
Ikebana

Fotocredit: Anna Cicognani via Unsplash.