• LinkedIn
  • Twitter

Radiant Energy

In deze stijltrend van 2025, die valt onder de Groenbranche Trends 2025, staat technologie centraal, die zorgt voor een nieuw optimisme. Als antwoord op een steeds complexere wereld maken we het dagelijkse leven simpeler. Daarvoor gebruiken we bijvoorbeeld artificial intelligence (AI). We denken logisch en rationeel na en gaan vervolgens praktisch aan de slag om dingen te veranderen. Niet piekeren, maar versnellen, aanpakken en dingen anders doen. Deze flexibiliteit, daadkracht, pragmatisme en veerkracht geven een positief, hoopvol gevoel. Het gebruik van technologie zoals AI leidt zo niet alleen tot het ontwikkelen van nieuwe materialen en technieken, maar dus ook tot frisse ideeën en gedachtengoed.

Radiant Energy in het interieur

Afbeelding
Trends 2025 Radiant Energy NL
Download brochure

Binnen Radiant Energy omarmen we nieuwe technologie als probleemoplosser, met vernieuwd optimisme als gevolg. Ook in het interieur merken we dat. Producten lijken energie uit te stralen, in beweging te zijn en baden in gekleurd licht. Contrastrijk kleurgebruik wordt gecombineerd met geometrische en organische vormen, wat zorgt voor een visueel spektakel. Bloemen en planten doen hier natuurlijk aan mee. Bloemen lijken te bewegen in vrolijk springerige boeketten. Ook planten stralen energie uit en vinden een basis in (semi)transparante potten.

Product-ingrediënten van de trend

Afbeelding
Trends 2025
Moodboard Radiant Energy

De vormen die we in deze stijltrend zien, zijn zowel organisch als geometrisch. Strakke en vloeiende lijnen worden daarmee afwisselend gebruikt. Qua materialen is er sprake van veel diversiteit, met de nadruk op materialen met een glad oppervlak. Er wordt ook gespeeld met transparantie. Het energieke, positieve dat deze stijltrend zo kenmerkt komen terug in de dessins. Denk aan organische golfpatronen, strepen met een dégradé-effect, patronen met een licht- en schaduweffect of een 3D-effect.

Kleurenpalet Radiant Energy
Het kleurenpalet lijkt familie van de regenboog en bestaat uit een bonte verzameling frisse tinten. Blauw, groen, oranje, paars, lila en alles er tussenin: ze zijn van de partij. Zowel felle kleuren als pastellen. Als rustpunt in dit bonte geheel is een neutraal grijs toegevoegd.

Afbeelding
Radiant Energy colour key 1
Afbeelding
Radiant Energy colour key 2
Afbeelding
Radiant Energy colour key 3


Kernwaarden van deze trend
Beweging, kleurrijk, licht, energie, stralend, helder, contrastrijk en dynamisch.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2025: Slow Life, Unique Utopia en Cosmic Future. Voor meer informatie neem je contact op met Monique Kemperman, campagnemanager, via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl