• LinkedIn
  • Twitter

Samenwerkingen uitgelicht: zo versterken we de sector met onze partners

26 augustus 2024

Komende tijd zetten we diverse samenwerkingen op met partners binnen en buiten de sector. Daarnaast organiseren we ronde tafel sessies waarin we strategische keuzes en ideeën toetsen met kwekers, handelaren en sectororganisaties. In dit artikel lees je hoe we samen met een aantal van deze partners gaan samenwerken.
 

Afbeelding
SAMENWERKING

Samen met Greenport Aalsmeer naar een toekomstbestendige en duurzame sierteeltsector 
Binnenkort zal onze samenwerking met Greenport Aalsmeer verder verstevigd worden. Deze samenwerking richt zich op het verbeteren van de positionering van de sierteeltsector (en de tuinbouwsector in zijn geheel) en het creëren van een positief imago bij de consument.

Greenport Aalsmeer zal op korte termijn intrek nemen bij ons op kantoor, waardoor we eenvoudiger en gerichter kunnen samenwerken aan diverse vraagstukken. Zo zullen wij gaan bijdragen aan het versterken van de communicatieboodschap van Greenport, terwijl zij hun uitgebreide netwerk in de regio Aalsmeer beschikbaar stellen.

Greenport Aalsmeer concentreert zich op duurzame gebiedsontwikkeling, arbeid en onderwijs en circulariteit. Door hun expertise en kennis te integreren in onze externe communicatie, kunnen we samen bijdragen aan innovatie en een betere marktpositionering van de sierteeltsector. Met het uiteindelijke doel: een positiever imago bij de consument.

Kennis delen tijdens Novae Fabula beurs
Tijdens de Novae Fabula beurs, georganiseerd door Bunnik Plants, hebben we met trots ons nieuwe boekje 'Botanische galerie' gelanceerd. Deze lancering is een goed voorbeeld van hoe wij onze kennis en data kunnen delen met onze achterban, waaronder kwekers en handelaren. Het boekje werd goed ontvangen door de aanwezigen en heeft geleid tot waardevolle gesprekken met kwekers. We kijken ernaar uit om meer van dergelijke initiatieven te realiseren.

Een groene ervaring op de vt wonen&design beurs dankzij BNS Crisp
Van 1 tot en met 6 oktober vindt de vt wonen&design beurs plaats. Op deze veelzijdige woonbeurs draait het om meer dan alleen meubels en accessoires: ook bloemen en planten zijn immers een belangrijk onderdeel van je interieur. Om bezoekers te inspireren vaker voor groen te gaan, bieden we in de stand van BNS Crisp (Beroepsvereniging voor Nederlandse Stylisten) een Groen-ervaring aan. Deze beleving benadrukt het belang van groen in de leefomgeving en creëert bewustwording rondom de welzijnseffecten van planten.

Daarnaast werken we samen met BNS Crisp aan het magazine ‘Stylist’ dat tijdens de beurs gelanceerd wordt. Hierin verschijnt een 16-pagina’s tellende sectie over ‘Groen’, waarin de positieve effecten en schoonheid van bloemen en planten centraal staan.

Wilhelmina Kinderziekenhuis & Partou Kinderopvang vieren Grootouderdag met bloemen 
Op 6 oktober 2024 vieren we Grootouderdag in Nederland. In samenwerking met Stichting Grootouderdag, Partou Kinderopvang en het Wilhelmina Kinderziekenhuis organiseren we op deze dag diverse activiteiten die generaties met elkaar verbinden. Bij al deze activiteiten staat de verbindende kracht van bloemen centraal. We laten zien hoe bloemen een brug kunnen slaan tussen generaties en een positieve bijdrage leveren aan het welzijn van jong en oud. In de komende weken zullen we meer activiteiten bekend maken.

Meer weten over onze samenwerkingen? 
Door onze krachten en kennis met partners te bundelen, versterken we onze sector en kunnen we bloemen en planten op nog meer manieren in een positief daglicht zetten. Wil je meer weten over onze samenwerkingen, deelnemen aan ronde tafel sessies en/of kennis delen over belangrijke onderwerpen binnen de sector? Neem dan contact op met Rob Tas via rtas@bloemenbureauholland.nl.