• LinkedIn
  • Twitter

Tour de France Femmes door het Westland

22 juli 2024

Op 12 augustus start de Tour de France Femmes. En de eerste etappe? Die gaat dwars door het Westland. Een uitgelezen kans om samen met kwekers en handel het imago van bloemen, planten, de sector en de Gemeente Westland positief in het nieuws te brengen. Doe je mee?

Afbeelding
TDFF

Wereldwijde media aandacht
Sinds 2022 is de Tour de France Femmes officieel terug. Dit wielerevenement voor vrouwen, start dit jaar met een etappe door het Westland: hét hart van de glastuinbouw. Met media-aandacht vanuit meer dan 190 landen en de aanwezigheid van ruim 1.000 internationale journalisten biedt dit een mooie kans om het imago van de Nederlandse sierteeltsector positief te beïnvloeden. Ook de NOS zendt het evenement live uit.

Kwekers in de spotlight
In samenwerking met kwekers en handelaren maken we een mozaïek van bloemen en planten. We plaatsen het op een stuk land bij een van de kwekers in het Westland, die dit speciaal voor het evenement beschikbaar stelt. Met het fleurige kunstwerk maken we het publiek bewust van de mooie dingen die achter het glas van de Nederlandse kassen groeien. Daarnaast leveren we spandoeken aan bedrijven langs het parcours waarmee we onze sector in een positief daglicht zetten.

Samenwerking met Gemeente Westland
Om aandacht te vestigen op de sierteeltsector, werken we nauw samen met de Gemeente Westland. Op 5 juli organiseerden we een bijeenkomst voor kwekers en handelaren om het plan te presenteren en ideeën uit te wisselen. Ook Anko Goudswaard, sportwethouder van de Gemeente Westland, was hierbij aanwezig. 

Zo bouwen we aan een toekomstbestendige sector 
De activaties tijdens de Tour de France Femmes zijn mooie manieren om consumenten mee te nemen in onze reis naar een toekomstbestendige sector. Door samen te werken met kwekers en handelsbedrijven geven we onze sector een gezicht en zetten we Nederland op de kaart als bloemen- en plantenland. Dit is essentieel om de Nederlandse sierteelt te laten groeien en floreren.

Wil je meer lezen over activaties waarmee we de sector positief uitlichten? Lees dan hier verder.

Help mee onze sector te promoten
Kun jij bloemen of planten leveren voor het event? Meehelpen aan de creatie van de mozaïek? Of op logistiek gebied ondersteunen? Neem contact op met Rob of Karin via wielrennen@bloemenbureauholland.nl. Samen maken we van dit event een groot succes!

Filmbestand