• LinkedIn
  • Twitter

Unique Utopia

Voor 2025 presenteert Bloemenbureau Holland de Groenbranche Trends. Een van de vier stijltrends hierbinnen heet Unique Utopia. Het uitgangspunt voor deze trend is dat de verschillende crises ons naar de keel grijpen en een domper zetten op het dagelijkse leven. Deze beklemmende toestand willen we op de korte termijn ontvluchten, dus rekken we grenzen een beetje op, op zoek naar plezier, creativiteit en vrijheid. Unique Utopia verbeeldt dit sentiment: luxe, grootsheid, kleurrijk en imposant zijn wat de klok slaat.

Unique Utopia in het interieur

Afbeelding
Trends 2025 Unique Utopia NL
Download brochure

In het interieur zien we dit duidelijk terug. Er ontstaat er een binnenwereld waarin alles groter en fantasierijker is dan normaal gesproken. Tropische sferen ontstaan door inspiratiebronnen als vlinders en vogels. Exotische boeketten zijn vol, kleurrijk en fantasierijk gevuld met bijzondere bloemencombinaties. Wat dacht je van pioenen met Protea of een orchidee met een decoratieve parkiettulp? Kamerplanten zijn in deze stijltrend groot, indrukwekkend en stralen een sterke exotische sfeer uit, zowel groen als bloeiend.

Product-ingrediënten van de trend

Afbeelding
Trends 2025 Unique Utopia
Moodboard Unique Utopia

Typische Unique Utopia-vormen zijn organisch, waanzinnig decoratief en vaak uitvergroot. Vlindervormen, maar ook blad- en bloemvormen zien we veel terug, ook in de dessins. Aangevuld met afbeeldingen van tropische vogels, zijn flora en fauna duidelijk een inspiratiebron. Patronen zijn bovendien uitvergroot en fantasierijk. Het zal niet verbazen dat luxe materialen, zoals gekleurd glas, geglazuurd keramiek, voile en fluweel ruim baan krijgen, naast meer ingetogen soorten hout, papier en karton.

Kleurenpalet Unique Utopia
Bij een trend als deze hoort een kijk-mij-eens-kleurenpalet. Is de basis nog vrij neutraal in bruintinten, daarnaast gaat het behoorlijk los. We zien warme, diepe kleuren zoals aubergine, paars en rood, afgewisseld met fellere tinten zoals geel, roze en turquoise. Natuurlijk krijgt ook groen een plek.

Afbeelding
Unique Utopia Colour key 1
Afbeelding
Unique Utopia Colour key 2
Afbeelding
Unique Utopia Colour key 3


Kernwaarden van deze trend
Luxe, tropisch, zinderend, spannend, uitvergroot, kleurrijk, warm en decoratief.

Meer weten?
Lees meer over de andere drie Groenbranche Trends 2025: Slow Life, Cosmic Future en Radiant Energy. Voor meer informatie neem je contact op met campagnemanager Monique Kemperman via: mkemperman@bloemenbureauholland.nl.