• LinkedIn
  • Twitter

Speciale aandacht voor bijenplanten

27 april 2020

Bijen horen bij de zomer. De moeilijkheden in hun natuurlijke omgeving maken dat de bijenpopulaties schrikbarend afnemen. Deze beestjes zijn kwetsbaar, terwijl ze van groot belang zijn voor de bestuiving van bloemen en planten. Met de juiste ‘bijen’-planten op het balkon, het terras en in de tuin helpen we de bijen een handje bij het vinden van hun voedsel. Bied daarom nu bijenplanten aan!

Veel aandacht voor bijen
In veel Europese landen is de bij een onderwerp van interesse, met speciale aandacht voor bij-vriendelijke-planten. In Nederland was er in april bijvoorbeeld de Nationale Bijentelling 2020. Ruim 10.000 tellers kwamen in actie voor de wilde bij. Ook Tuinbranche Nederland heeft het actiethema 'Bijen in je tuin!' voor het verbeteren van de leefomgeving van deze insecten. 

In Frankrijk is de week van 13 t/m 21 juni de « Semaine des Fleurs pour les Abeilles » (de week van bloemen voor bijen). Veel verkooppunten, tuincentra en bloemisten schenken aandacht aan dit thema een bieden een speciaal assortiment bijenplanten aan. De Franse belangenorganisatie Val’hor stelt winkelmateriaal beschikbaar en zorgt er vooral voor dat de pers elk jaar ruim aandacht aan dit thema schenkt. Ook op Maplantemonbonheur.fr (de Franse Mooiwatplantendoen.nl) en de social media trekken vrolijke bij-vriendelijke planten-artikelen de aandacht van het publiek. 

Stem je tuinplantenaanbod hierop af
Dit is dus een interessante periode om op in te spelen met het aanbod aan tuinplanten. Een meer dan goed moment om er voor te zorgen dat de verkooppunten vol staan met bij-vriendelijke planten.

De mooiste beelden van bijenplanten om te gebruiken
Wij hebben veel prachtige beelden met bloeiende bijenplanten en geven je ook graag informatie en inspiratie voor bij-vriendelijke plantencombinaties en styling om te gebruiken in je communicatie:  

  • Afbeelding
    Bee-friendly plants - mini & maxi
    Mini & Maxi: een perfecte combinatie van pastel en fel , met de uitbundigheid van een Frans zonnebloemenveld. Dit plantenmengsel past prima in een pot voor op het balkon - de mini versie - of in een enorme bak voor op het terras - de maxi versie. 
    Afbeelding
    Bee-friendly plants - Maxi

De belangrijkste planten:  Rudbeckia / Astrantia / Anemoon / Carex / Cordyline / Coleus / Craspedia / Lavendel / Brunnera

  • Afbeelding
    Bee-friendly plants - Cool
    Cool!: is jouw stijl wat meer grafisch, zonder veel fratsen? Ook dat kan met (bloeiende) planten! Qua kleur kiezen we voor blauw en paars, met soms een grijze waas er over. De vorm is compact, met een paar duidelijke lijnen.

De belangrijkste planten: Agapanthe / Edelweiss / Festuca / Lavendel / Limonium / Brunnera

  • Afbeelding
    Bee-friendly plants - On the farm
    Bij de boerderij: voor het plattelandsgevoel van nu. Een lekkere massa ouderwetse bloemen met een moderne look dankzij ton sur ton kleuren en de eco-deco moderne pot.

De belangrijkste planten: Digitalis / Knolboterbloem / Citroen-geranium / Fragaria

  • Afbeelding
    Bee-friendly plants - Nature in miniature
    Kleintje natuur: geen plek? Wel een oplossing! Een compacte pot die op het kleinste tafeltje past, maar wel de hele zomerse natuur in zich heeft.

De belangrijkste planten: Lantana / Lavendel / Cosmos / Oost-Indische Kers

 

  • Afbeelding
    Bee-friendly plants - Pink
    Pink!: voor wie een favoriete kleur en alleen maar die wil! Kijk even, in de natuur vind je die kleur makkelijk terug. Roze, bijvoorbeeld . 

De belangrijkste planten: Roos / Mandevilla / Sterjasmijn

 

Bied je jouw klanten ook deze inspiratie?

Deze inspiratiebeelden zijn hieronder gratis te downloaden en te gebruiken voor je eigen communicatie over dit geweldige zomerse assortiment. Ook de informatie op de consumentenwebsite staat ter beschikking. Vanaf 10 juni staat deze content ‘live’ op Mooiwatplantendoen.nl.  

Deze materialen zijn vrij te gebruiken met de vermelding van de credits: Mooiwatplantendoen.nl en #mooiwatplantendoen.

De Franse versie van het materiaal is makkelijk te vinden via het Franse artikel over bijenplanten.